Lækre opskrifter med vanilje
Den annerkendte madblogger, Marina Starcke, der står bag madbloggen Marinas Mad har være så venlig at dele nogle af hendes gode opskrifter med os.
Marinas Mad er kendt for sine meget grundige opskrifter, sine inspirerende billeder og selvfølgelig de lækre resultater der kommer ud af opskrifterne.
Her på siden vil der løbende blive tilføjet nye lækre opskrifter.
Danmarks bedste vaniljekranse - er blevet forbedret 🙂
Hvad sker der, hvis man tager Danmarks bedste opskrift på vaniljekranse, og så forbedrer på den?
Det er lige præcis hvad Marina, fra Marinas Mad har gjort, hun tog en opskrift der for 20 år siden blev kåret til Danmarks bedste vaniljekranse, og så har hun forbedret lidt herpå.
Ingredienser til ca.60 vaniljekranse:
150 g smuttede mandler
125 g sukker – (til vaniljekranse bruger jeg hvidt sukker)
1 stang vanilje
200 g hvedemel
175 g smør
25 g let sammenpisket æg – (det svare til ca. 1/2 æg)
Fremgangsmåde
Du skal afsætte ca. 30 min. til forberedelse og 6 min. til tilberedningen samt 1 time til hvile og afkøling.
Panna cotta - fløjlsblød italiensk vanilje Panna cotta
Panna Cotta, en delikat italiensk dessert, er en himmelsk kombination af fløde, sukker og vanilje, der skaber en silkeblød og cremet konsistens.
Oprindelsen af denne forførende dessert kan spores tilbage til Norditalien, hvor den traditionelt blev lavet som en simpel bondegårdsdessert. I dag er Panna Cotta elsket over hele verden for sin smagfulde enkelhed og muligheden for at tilpasse den med forskellige smagsvarianter og lækre toppings.
Ingredienser
Vanilje panna cotta:
5 dl. piskefløde
1 vaniljestang
3 blade husblas
1 dl sødmælk
75 g sukker – (jeg bruger rørsukker)
Topping:
Frisk frugt, hindbærcoulis, jordbærsirup, rabarberkompot eller andet friskt og lækkert
Fremgangsmåde
Du skal afsætte ca. 15 min. til forberedelse og 15 min. til tilberedning. Mellem forberedelsen og tilberedelsen skal panna cotta’en stå ca. 4 timer i køleskabet.
Du kan finde den fulde fremgangsmåde, samt læse flere tip og tricks her
Bagte rabarber - med lækker lime - vanilje sukker
Hemmeligheden i denne skønne opskrift, hvor det søde og det syrlige, det lune og det kolde mødes i en perfekt harmoni, er i særdeleshed den lækre lime/vanilje-sukker som tilføjer en fantastisk smag til rabarberstykkerne.
Bagte rabarber er en nem dessert. Tilberedningstiden afhænger lidt af dine rabarber og din ovn, så hold godt øje med dem, når de er i ovnen.
Ingredienser
Havregrynsknas med kokos
50 g havregryn
30 g ristede kokosflager
50 g smør
3 spsk. muscovadosukker – (kan eventuelt erstattes af brun farin)
1 knivspids salt
Bagte rabarber
250 g klargjorte rabarber stængler – (fine og tynde er bedst)
5 spsk. rørsukker – (evt. hvidt sukker. Hvis du ved rabarberne er meget sure kan du give dem lidt mere)
1 vaniljestang
1 styk økologisk lime – (Der bruges både skal og saft)
6 spsk vand – (Mindre hvis du ikke vil have så meget saft i bunden af fadet)
Til servering
God vaniljeis
Fremgangsmåde
Du skal afsætte ca. 10 min. til forberedelse og 25 min. til tilberedning.
Du kan finde den fulde fremgangsmåde, samt læse flere tip og tricks på linket nedenfor.
Brombærsyltetøj med vanilje
Marina deler her en opskrift på en lækker brombærsyltetøj hendes mormor plejede at lave, som Marina har opdateret en smule.
Opskriften indeholder et par små tricks der har gjort opskriften ret populær. Der er fx ikke ret meget pektin i brombær og hvis man gerne vil have hele bær gør det det svært at få en knap så flydende struktur. I opskriften fortæller Marina hvordan man kan koge sin lage lidt ekstra ind for at få en bedre struktur.
Brombærsyltetøjet kan enten bare bruges på en bolle eller en ostemad, men den kan også bruges i en Marinas brombærdesser med sprød filodej og mascarponecrme – den opskrift kan du finde her.
Ingredienser
500 g brombær – (Rensede og sorterede)
1 spsk. citronsaft
1/2 vaniljestang
325 g rørsukker – (kan erstattes af almindeligt hvidt sukker eller af syltesukker hvis man gerne vil have en tykkere syltetøj.)
Fremgangsmåde
Du skal afsætte ca. 5 min. til forberedelse og 15 min. til tilberedningen.
Du kan finde den fulde fremgangsmåde, samt læse flere tip og tricks på linket nedenfor. Bemærk at der er også fif i opskriften til at ændre på konsistensen i syltetøjet, så du får lige den konsistens du ønsker.
Æblesirup med vanilje
Prøv denne lækre opskrift på æblesirup med vanilje.
Æblesiruppen kan anvendes på pandekager, vafler, på grøden eller skyr, i kaffen, eller du kan gemme den til lidt koldere dage og bruge den i andre varme drikke, som f.eks. en æblegløgg.
Ingredienser
ca. 500 g. æbler – (Fuldmodne, saftige og friske. Hele æblet på nær stilk og blomst bruges.)
7 dl. vand
1 vaniljestang
200 g rørsukker – (kan evt. erstattes af almindeligt hvidt sukker)
Fremgangsmåde
Du skal afsætte ca. 5 min. til forberedelse og 45 min. til tilberedningen.
Du kan finde den fulde fremgangsmåde, samt læse flere tip og tricks på linket nedenfor.